معرفی تیبا و بهترین سایز لاستیک برای خودروی تیبا
تیبا یا خودرو ملی شرکت سایپا، با نام پیشین مینیاتور) نخستین محصول سایپا است که در ۲۳ آذر ۱۳۸۷ رونمایی شد. سایپا در طراحی این خودرو، تا حد زیادی از مشاوران و طراحان ایتالیایی، آلمانی و کرهای کمک گرفت. در طراحی این خودرو، استفاده از قطعات پراید، کیا ریو و تندر۹۰ مشهود است. ناظمی، مدیر استراتژیک سایپا با تأیید استفاده از مشاوران خارجی در این پروژه، استفاده از تجربیات سایپا در تولید ریو و پراید را باعث کاهش هزینه طراحی این خودرو میداند این خودرو توسعه یافته پلتفرم S۸۱ سایپا بوده ودارای موتور ۱۵۰۰cc با مصرف حدود ۶/۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و استاندارد آلایندگی یورو ۴ است. این خودرو در نسخهٔ فول هم قابل سفارش است.
هزینه طراحی این خودرو ۱۲۰ میلیون دلار بودهاستکه استفاده از قطعات و طراحیهای مشترک، باعث کاهش هزینه تمام شده طراحی آن شدهاست. این خودرو در زمان رونمایی خودرویی برای دهکهای میانی و پایین جامعه و با قیمت زیر ۱۰ میلیون رونمایی شد اما در پایان با افزایش قیمت از دسترس دهکهای پایین خارج شد.
کار بر روی طراحی این خودرو، ابتدا در حدود سال ۱۳۷۵ و با پروژهای به نام S81 در سایپا آغاز شد و کار طراحی آن توسط تیم ایتالیایی کامل گردید. اما در سال ۱۳۸۳، این پروژه کنار گذاشته شد و دوباره در سال ۱۳۸۷ کار بر روی آن آغاز شد و در طراحی بخشهایی از آن خودرویی که توسط تیم ایتالیایی طراحی شده بود، بهویژه بخش عقب آن تغییراتی اعمال شد.
امکانات
طراحی
بدنه
بدنه این خودرو، توسط استودیو طراحی ایتال دیزاین در کشور ایتالیا انجام شدهاست. طرح داخل این خودرو نیز تلفیقی از طرح تندر۹۰، کیا ریو و پراید است . زههای غیر همرنگ با بدنه خودرو، دستگیرههای پلاستیکی برای درها و البته قرارگیری راهنما بیرون از بدنه خودرو از ویژگیهای این طراحی است. نسخه هاچبک این خودرو به عنوان تیبا 2 شناخته می شود. تمام امکانات و مشخصات دو نسخه سدان و هاچ بک تیبا مشابه یکدیگر است.
تعلیق
سامانه تعلیق جلو تیبا از گونه مک فرسون و کاملاً مشابه ریو است. این سامانه نسبت به تعلیق پراید از پایداری و عملکرد بهتری برخودار است و بر خلاف پراید، میل موج گیر و میل کششی به صورت مستقل از هم میباشند. قطعات زیادی از تعلیق و اکسل جلو تیبا با ریو مشترک است که از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک فنرها (Dampers)
- اتصالات لاستیکی و بوشهای تعلیق (Rubber Mountings and Bushes)
- طبق (Control Arm)
- توپی (Hub)
- بلبرینگها (Bearings)
- رینگ و تایر (wheel and Tires)
- میله کششی (Tension Rod)
قطعاتی از تعلیق تیبا نیز کاملاً شبیه ریو است؛ اما به دلیل تفاوت جزئی امکان جایگزینی با یکدیگر را ندارند که از این جمله میتوان موارد زیر را نام برد:
- میل موج گیر (Stabilizer)
- سگدست (knuckle)
- فنر (Coil Spring)
سامانه تعلیق و اکسل عقب نیز از نوع میله پیچشی نیمه مستقل semi-independent و مشابه اکسل عقب خودروهای تندر، دوو سیلو، پراید و ریو است؛ ضمن اینکه قطعات ریو در بخشهایی از سیستم تعلیق تیبا دیده میشود.
موتور و گیربکس
در بخش موتور و گیربکس، این خودرو تماماً مدیون پراید است.
موتور این خودرو، تقویت شده موتور پراید در شرکت FEV آلمان (که ساخت موتور خودرو سمند و دنا (ایافسون) را نیز در کارنامه خود دارد) است. با همکاری این شرکت، حجم موتور پراید از ۱۳۰۰ سی سی به ۱۵۰۰ سی سی و نسبت تراکم آن، از ۸/۵ به ۹/۷ افزایش یافتهاست و حداکثر توان آن به ۸۷ اسب بخار رسیدهاست که توان خروجی پایینی برای یک موتور ۱۵۰۰ سی سی است. این موتور توانستهاست استاندارد آلایندگی یورو ۴ را از آن خود کند. اما پس از تقویت موتور، سامانه انتقال قدرت پراید، توان مقاومت در برابر نیروی جدید موتور را نداشت؛ بنابراین، دنده دو گیربکس پراید را تغییر و فنر کلاچ را تقویت کردند. به همین دلیل سامانه کلاچ آن از پراید سفتتر است.
سامانه ترمز
سامانه ترمز این خودرو مشابه سامانه ترمز ریو است که در این زمینه نیز از شرکت بوش آلمان کمک گرفته شدهاست.
تیپهای مختلف
تیبا از سوی سایپا در دو مدل SX و EX تولید میگردد؛ که امکانات تیپ EX نسبت به SX بیشتر است.
تفاوت تیپها
تیپ EX در تجهیزات زیر نسبت به SX بهتر است.
- رینگ اسپرت، در EX ۱۴ اینچی و در SX ۱۳ اینچی است
- شیشه بالابر برقی برای شیشههای عقب خودرو، که در SX به صورت دستی است.
- تنظیم آینههای جانبی خودرو به صورت برقی، که در SX به صورت دستی است.
تیبا ۲
تیبای هاچبک در مهر ماه سال ۱۳۹۱ توسط شرکت سایپا رونمایی شد. نام تجاری آن «تیبا ۲» بوده و دارای استانداردهای یورو ۴ است. تیبای هاچبک قرار بود در اواخر سال ۱۳۹۱ به تولید انبوه برسد. مشخصات فنی این خودرو منطبق با نوع سدان (تیبای معمولی) است اما از آن گرانتر است. گرانتر بودن تیبا ۲ بخاطر ظاهر جدید و امکانات بیشتر آن از قبیل آینههای برقی، شیشه عقب برقی، رینگ اسپرت، بازار خرید و فروش بهتر، تنوع رنگی بیشتر، صندلیهای عقب تاشو، ریموت صندوق پران روی سوییچ و غیره است.
شما می توانید هرگونه سوال و یا ابهامی را که در مورد سایز ، برند و ... لاستیک تیبا داشته باشید را در این بخش مطرح کرده تا مشاوران چرخ و یدک به همراه سایر کاربران به آنها پاسخ گو باشند.
سایز استاندارد لاستیک تیبا برای رینگ 13 اینچ
175/70R 13
سایز جایگزین لاستیک تیبا برای رینگ 13 اینچ
185/60R 13
185/70R 13
205/60R 13
سایز استاندارد لاستیک تیبا برای رینگ 14 اینچ
185/60R 14
سایز جایگزین لاستیک تیبا برای رینگ 14 اینچ
185/65R 14
195/60R 14